Балийски масаж – релакс за тялото и ума

Балийски масаж – релакс за тялото и ума
март 22, 2022 pmarinov
балийски масаж

Балийски масаж – специална индонезийска масажна терапия, която релаксира тялото и премахва стреса и натрупаното напрежение съвкупно с етерични масла.Той съдържа редица техники, които предлагат множество ползи за здравето. 

От името можем да разберем, че този масаж произхожда именно от Бали. Тази древна форма на индонезийски масаж е вдъхновена от китайската акупресура и индийската аюрведа. Балийската масажна терапия включва ароматерапия, рефлексология, разтягане и използване на етерични масла за стимулиране на кръвообращението, лимфната система и тъканите на тялото.

Балийската медицина се основава на стимулиране на енергийни точки, наречени Мармас, и различните елементи на нашето тяло, вдъхновени от индийската аюрведа: въздух, вода и огън. Според тези вярвания болестите са просто следствие от дисбаланс между нашето тяло, нашия ум и нашата среда.

Справянето с този дисбаланс се случва именно с масажна терапия и етерични масла, които имат за цел да уравновеси телесната, умствената и духовната енергия на човек.

Балийски масаж се прави с помощта на длани. Масажистът прилага етерични масла в тялото, които стимулират притока на кръв и кислород в тялото. Обикновено тази масажна терапия се прави на подов матрак или легло за масажи. Техниката на ароматерапията се комбинира с масаж за насърчаване на спокойствието и отваря плетената тъкан, за да се предотврати увреждане на мускулите. Терапията започва от краката и след това продължава към гърба, ръцете и главата. Използват се комбинация от техники, които стимулират и енергизират кожата и кръвообращението.

Маслата са неизменна част от балийския масаж, като те могат да бъдат различни етерични масла като кокосово масло, масло от жожоба, роза и много други етерични масла, чиито свойства да стимулират кръвообращението и тъканите на тялото.

Балийски масаж –  терапия с голяма история, която предоставя множество ползи като:

  • Създаване на хармония на ума и тялото
  • Облекчаване на болките в ставите и мускулното напрежение
  • Успокояване на увредената тъкан
  • Облекчаване на стреса
  • Подобряване на настроението
  • Заздравяване на мускулни увреждания

масаж

Научно е доказано, че масажната терапия е най-добрата терапия за човешкото ум и тяло. Масажът не само отпуска тялото, но и облекчава ума, намалява напрежението и ефективно премахва насъбралия се стрес. Разнообразните масажни терапии, като балийския масаж имат чудесни ползи и благоприятно действат на цялостното благосъстояние на човека.

Балийски масаж – прекрасен начин да се погрижим за тялото и ума си, като в същото време и да се докоснем до една дългогодишна индонезийска традиция. При възможност, всеки един човек е хубаво да изпита и да се поглези с такава терапия, за да възстанови баланса между тялото, духа и ума си.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*