Освежаващият кокосов пилинг и неговите ползи

Освежаващият кокосов пилинг и неговите ползи
юни 17, 2022 pmarinov
кокосов пилинг

Новият тренд в грижата за кожата в последните години се оказва действието на ексфолиране на кожата или така наречения пилинг, който бързо се превърна в една от най-важните стъпки в правилната грижа за кожата и борбата срещу несъвършенства.

Действието на Пилинг или ексфолиране, всъщност е изключително полезен за нашата кожа и ползите от него наистина осмислят заетото главно място в стъпките за грижа за кожата. Чрез ексфолиране, кожата ни се подхранва, хидратира и изглежда по-гладка и млада. 

Налични са множество различни пилинг маски и кремове, които могат да се използват както за кожата на лицето, така и за цяло тяло. С тях по лесен и приятен начин се отстранява мъртвата кожа и се почиства в дълбочина. 

В последните години много хора прибягват към използването на пилинг маски за тяхното лице и тяло, като голяма част от тях дори си ги приготвят и сами. Основната база на една ефективна пилинг маска, всъщност е захар, към която се прибавят различни благоприятни за кожата съставки, които да осигурят добрия ефект на пилинга. 

В зависимост от съставките, пилинг маските могат да имат различни допълнителни свойства, които да бъдат подходящи и за различните типове кожа. 

Една от най-добрите съставки за пилинг, всъщност е маслото от кокос. Комбинацията от захар и кокос, звучи като перфектния десерт, но всъщност е перфектната грижа за кожата. 

Пилингът с кокосово масло е предназначен да подпомогне хидратацията и възстановяването на уморена, суха или увредена кожа. Пилингът с масло от кокос има много благоприятни въздействия върху кожата:

Хидратация – Кокосовото масло в пилинг маската, се абсорбира в кожата, където действа, възстановявайки нивата на хидратация и подпомагайки производството на колаген.

Анти-стареене – Редовните пилинг маски с кокосово масло могат да помогнат за забавяне на дългогодишното увреждане на кожата.

Намалява оксидативния стрес – Свободните радикали преминават през всяка част от човешкото тяло 24/7/365, намалявайки целостта на здравите клетки чрез оксидативен стрес. Единствената ни защита срещу тях е антиоксидантът. А кокосовото масло е богато на антиоксиданти.

Освежаващият ефект на кокоса, го прави любимата и най-използваната съставка в пилинг маските за лице и тяло. Безбройните ползи на кокосовото масло както за кожата, така и за цялостно здраве на човешкото тяло, го прави чудесна съставка в грижата за най-големия орган в човешкото тяло – кожата.

Процедурите за пилинг с кокосово масло се препоръчват от дерматолози през летните сезони, за да се постига хубаво и дълбоко почистване на порите и дълбока цялостна хидратация.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*