Детоксикиращ масаж с мед

Детоксикиращ масаж с мед
април 5, 2022 pmarinov
детоксикация с мед

Мед – всеизвестно средство сред всички хора, което се използва в кулинарията. Освен за готварски цели или ползването му като подсладител, медът е невероятен продукт, който можем използваме за пречистване и детоксикация на нашето тяло.

При приемането на мед, с храната, голяма част от полезните вещества съдържащи се в него, частично или пълно, се унищожават от стомашната киселина, докато прилагайки го върху кожата те напълно се усвояват. Медният масаж в днешния му вид представлява цялостен природен метод на лечение. Третирането на кожата с ръце и насоченото стимулиране на отделни зони от гърба в съчетание с изключителните лечебни качества на пчелния мед взаимно се допълват, засилват действието си и действат като детоксикация.

Медът все по-често започва да се използва с лечебна цел по време на масаж. Чрез него се премахва мъртвата кожа, отпушват се порите и кожата става по-гладка и чиста.

Медотерапията, като масажна процедура, представлява оригинална лечебна методика, която се използва с цел да се извлекат ненужните и токсични вещества през кожата на човек. За тази цел се използва пчелен мед, който се нанася върху кожата на тялото. Медът навлиза директно през кожата в кръвта и чрез специфични масажни похвати се извличат вредните токсини, задържали се в подкожните тъкани на човешкото тяло.

Освен за външния вид, медът се използва и при здравословни проблеми, които са свързани със сърдечно-съдовата система. Също така и при артроза, белодробни заболявания, безсъние, депресии, синдром на хроничната умора, възстановяване след бременност и много други свързани с човешкия организъм.

Медът е продукт със страхотни свойства , има мощно антибактериално и антисептично действие. Той е нетоксичен и има силно благоприятно действие. Така че може да се използва и за много чувствителна кожа. Съставът на меда включва захари като глюкоза и фруктоза, както и минерали като магнезий, калий, калций, натриев хлор, сяра, желязо, фосфат и витамини B1, B2, C, B6, B5 и B3.

С тази терапия детоксикираме хистичните подкожни клетки, облекчаваме натиска, разклащаме мускулите, овлажняваме кожата, извлича токсините поради лепкавата си консистенция. Ефектът от медения масаж може да се почувства като пълна детоксикация дори след еднократна процедура, като помага за подобряване на жизнеността и отпуска ума и тялото.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*