Същност и ползи от радиочестотния лифтинг

Същност и ползи от радиочестотния лифтинг
юли 6, 2022 pmarinov
RF лифтинг

Радиочестотният лифтинг е процедура, която може да предизвика истинско подмладяване и изчистване на кожата, но без намесата на пластичен хирург.

Радиочестотният лифтинг е апаратна неоперативна терапия за видимо стягане, подмладяване и изглаждане на кожата, като не подобрява само временно състоянието на кожата, но променя и нейната структура, като стимулира постоянната ѝ регенерация. Чрез специален апарат се пускат малки количества RF вълни, които да стимулира регенерацията на колаген в кожата.

RF вълните са форма на радиация, която освобождава енергия под формата на електромагнитни вълни. Тя може да бъде класифицирана като нискоенергийна или високоенергийна в зависимост от количеството освободена енергия. Рентгеновите и гама лъчите са примери за високоенергийно излъчване, докато RF вълните се считат за нискоенергийни.

Формата на радиация, използвана при радиочестотно стягане на кожата, освобождава около 1 милиард пъти по-малко енергия от рентгеновите лъчи.

При тази процедура радиочестотните електромагнитни вълни проникват дълбоко в кожата, за да затоплят тъканите и по този начин да стимулират фибробластите да отделят колаген. Кръвообращението се засилва, както и насищането на тъканите с кислород. В резултат на този процес, новообразуваните нишки от колаген, опъват фините линии, бръчки и несъвършенства. Резултатът е: стегната, здрава и млада кожа веднага и за дълго.

лифтинф

Очакваните ефекти от такава процедура включват:

 

  • Успешно премахване целулита

Причината за целулит е натрупана мастна тъкан, съответно топлината, излъчваща се от радиочестотната процедура, разрушава неравностите и изглажда кожата.

  • Стягане на кожата

Чрез прилагане на радиочестотната процедура дълбоките меки тъкани под кожата са стимулирани, което улеснява ефекта на подмладяване и изпъване на кожата и съществуващи бръчки и линии.

 

  • Премахване на по-дълбоки мазнини

Радиочестотният лифтинг може да достигне и до по-дълбоко наслоените мазнини и като цяло да стимулира тяхното отстраняване и изчистване, което предразполага за по-лесно сваляне на излишни мазнини и килограми.

 

  • Оформяне на тялото

Освен за отстраняване на целулит и излишни мазнини, този лифтинг цялостно подпомага доброто оформяне на тялото и стягане на увисналата кожа по време на процес на отслабване и т.н.

 

Радиочестотният лифтинг е доста предпочитан поради малкото странични ефекти, които има. Въпреки това този лифтинг има няколко проблематични аспекта:

 

  • Непредвидимост в резултатите

Тъй като всеки човек е различен, не може точно да се установи как процедурата ще повлияе на човек и колко процедури ще са нужни, за да се постигне желания ефект.

 

  • Леко зачервяване непосредствено след процедурата

Абсолютно нормално и очаквано е след третиране на кожата да има леко зачервяване и леки петна по самата кожа, които обикновено изчезват за няколко часа. Въпреки че е очаквано, много хора се притесняват, че има някакъв проблем, макар че не е така.
Според дългогодишната практика на провеждане на процедурата, категорично може да се каже, че няма никакви сериозни негативни последици от RF лифтинг дори и след много години. Правилно изпълнената процедура дава възможност на всеки човек да не усеща времето върху своята кожа и да поддържа най-големия си орган в изрядно, красиво и здраво състояние без лоши последици.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*