Свещеният хавайски масаж “ломи-ломи”

Свещеният хавайски масаж “ломи-ломи”
април 19, 2022 pmarinov
хавайски масаж

Масажът “Ломи-ломи” е един от най-древните видове масаж, който през последните години завладя света, и все повече туристи посещават Хавайските острови, специално заради тази процедура.

“Ломи-ломи” се прилага върху цялото тяло, извършва се с топли масла в абсолютна тишина или с успокояваща музика. Дълбокото въздействие на този масаж обработва кожата, мускулите, връзките, ставите, и цялостното укрепва физическото и емоционалното здраве.

История на “Ломи-ломи”

Масажът “Ломи-ломи” се прилага от лечители и от майсторите на специфично хавайско бойно изкуство, като в хавайските семейства е прието и жената да прави такъв масаж на мъжа си, с цел укрепване и рехабилитация на физическото му здраве.

Идеята зад “ломи-ломи” се създава още преди появата на науката психология, древните шамани са смятали, че душевния стрес вреди физическото здраве по същия начин, както вреди и физическа травма. Според тях човешката памет е разпределена на няколко мускулни нива, и когато в някое ниво има блокаж – на физическо или емоционално ниво – то другото също спира да работи. В такъв случай идва масажа за рехабилитация “Ломи-ломи”, чрез който човек да възвърне цялостното своята жизнеспособност.

Смята се, че масажът възвръща щастието при хората, които са белязани от липса на внимание и обич. Той им помага да се справят с депресията, стреса и паник атаките. Не е случайно, че след „Ломи-ломи“ тялото и душата са в хармония. Масажът е с изключително силен релаксиращ ефект. Само една процедура се равнява на релакс от няколко дни.

масаж "ломи - ломи"

Ползи от “Ломи-ломи”

Целта на “Ломи-ломи” е постигане на хармония и разтоварване на напрежението. Ползите от този свещен масаж  са много, като някои от основните са:

  • намаляване на стреса и умствената умора, при емоционални смущения и непрекъснат стрес. 
  • рехабилитация на мускулни и ставни болки, причинени вследствие на травми и наранявания. 
  • стимулиране на правилното функциониране на различни органи и мускули в тялото
  • масажът освобождава нервните пътища и води до състояние на спокойствие и релакс за цялото тяло и за духа

След масажа човек се чувства отпочинал и изпълнен с енергия, защитните сили на организма са стимулирани, а умът му е в абсолютна хармония и релакс.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*