Процедурата кавитация – същност и ползи

Процедурата кавитация – същност и ползи
септември 15, 2022 pmarinov
кавитация с ултразвук

Иновативната процедура в козметичната сфера – кавитация, помагаща за борбата с подкожните мазнини е новия лесен и бърз начин за отслабване.

Какво представлява процедурата кавитация?

Кавитацията е сравнително нова за естетичната и козметичната индустрията и представлява използването на ултразвук за превръщане на мастните клетки в тялото в течност, която може да бъде филтрирана и дренирана през собствената естествена дренажна система на тялото. Може да бъде наречена и липосукция без операция.

Как действа кавитацията?

Върху кожата се поставя ултразвук накрайник, който предава ниско ниво на ултразвукови вълни. Тези ултразвукови вълни се състоят от 2 елемента; импулс на компресия и разширение, които се движат с много високи скорости. От този цикъл в рамките на ултразвуковите вълни се образуват микрокухини/микромехурчета, които постепенно се уголемяват и започват да се сблъскват и пукат.. Именно този динамичен ефект предизвиква ударни вълни, които елиминират мастните тъкани чрез емулгиране и това явление се нарича кавитация.

кавитация

Течните мазнини, която се образува от тази процедура, след това се филтрира и изцежда от тялото, като се използва или ръчна масажна техника, или „Пресо-масаж“ за още по-добър резултат. Физически упражнения веднага след сесията също могат да помогнат за премахване на мазнините, вместо да се съхраняват някъде другаде в тялото.

Безопасна ли е процедурата кавитация?

Действителната процедура на кавитация с ултразвук е безболезнена, но обикновено се усеща жужене в ушите и може да има известно зачервяване в третираната зона след процедурата. Малко количество топлина се генерира от накрайника, но това не се счита за горещо на допир и не е необходимо охлаждане на кожата на пациента. Процедурата е неинвазивна и не изисква анестезия.

Препоръчително е да можете да хванете мазнината, която ще третирате, между пръстите си. Ако не можете да сегментирате мазнини, тогава кавитацията не трябва да се обмисля. 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*