Масажи и приложението им в спорта

Масажи и приложението им в спорта
април 28, 2021 valioto4
Масажи в София

Масажите и благоприятното им въздействие върху тялото са познати още от древни времена. Масажът има различни приложения, като се прилага и в спорта. Той помага за по-бързото възстановяване от умората при спортуващите, която настъпва след изтощителни тренировки.

Масажните процедури могат почти да заместят стречинга (разтягането), като ефектът им е почти същия – поддържа мускулите гъвкави и ги предпазва от скованост. Разбира се най-добре е масажът да се съчетае с тренировки за гъвкавост. Активните спортисти е хубаво да отделят по около час на ден за масажи.

Запознайте се с различните видове спортни масажи, които се предлагат в Marina Spa!

Масажи и начинаещи спортисти

Масажите са от голяма полза и за начинаещите спортисти във фитнес залата, като облекчават шока на който е подложено тялото от тренировките във фитнес залата. Разбира се намаляват и мускулната треска.

Факт е, че в началото на всяко физическо занимание е най-трудно, защото тялото не е свикнало на по-интензивно физическо натоварване. Разбира се влияние оказва и възрастта, и колкото по-заседнал е бил начинът на живот на един човек, толкова повече той има нужда от помощни средства за възстановяване на тялото. Като много лесен и приятен начин в случая се явява именно масажът. Възстановяващия масаж може да изнесе отпадните продукти на умората извън тялото. А когато се комбинира и със сауна, тогава ефектът е още по голям. Масажите се използват дори и като предпазна мярка против мускулни разтягания и за по-бързо възстановяване след физически травми.

Масажи на цяло тяло

Масажи срещу стрес

В днешния забързан начин на живот, човек натрупва в тялото си повече токсини благодарение на ежедневния стрес. Масажът помага и в тези ситуации, като съдейства за изчистване на стреса от тялото. В такива случаи специалистите препоръчват медотерапевтичен масаж (масаж с мед). Благодарение на този масаж медът прониква в порите на кожата, и така по него полепват токсините натрупани от стреса, а след това последва извличането им.

Медотерапевтичният масаж може да се прилага и след болестни състояния (настинки и леки вирусни заболявания), като действието му отново се изразява в изхвърляне на отпадни продукти от тялото. Благодарение на масажите, но когато се практикуват от професионален масажист се изхвърлят и отдавна складирани отрови, останали в тялото от ваксини, лекарства, недоизлекувани болести, а също така и други отровни вещества попаднали в организма от замърсената околна среда.

Разбира се за най-добри резултати се препоръчва да комбинирате масажа с балансирана хранителна и тренировъчна програма в зависимост от целите ви.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*