Водораслите и техните подмладяващи свойства

Водораслите и техните подмладяващи свойства
март 11, 2022 pmarinov

Освен за суши, водораслите и в маската за тяло и лице!?

Поддържането на здрава и хидратирана кожа е изключително трудно в днешното забързано ежедневие. Използването на комплексни продукти за грижа за кожата, съдържащи множество съставки, много често създават обратен на желания ефект. Поради тази причина все повече хора, търсят естествени продукти и съставки,  които да включат в своята грижа за кожата си, като такава съставка са именно морските водорасли.

Морските водорасли от дълги години се характеризират с благоприятни ефекти върху човешкия организъм под формата на храна, но ползите им не спират до тук. Намирани в изобилие в нашите морета и океани, морските водорасли са естествен източник на аминокиселини, витамини и минерали, и съдържат противовъзпалителни свойства, които помагат за заздравяването и подмладяването на кожата.

Съществуват множество видове морски водорасли, като ползите от всеки вид са уникални по свой собствен начин. Познати са ни три основни категории водорасли: зелени, кафяви и червени, като главната разлика между тях е пигментацията, която им дава уникални, естествени способности за регенерация и грижа за кожата.

Зелените водорасли са най-разпространени както в океаните и моретата, така и като съставка в козметични продукти. Причина за това са благоприятните ефекти, които имат в продуктите за грижа за кожата:

  • Хидратирана кожа – водораслите съдържат овлажняващи минерали и витамин Е, които ефективно хидратират кожата в дълбочина.
  • Лекуват акне, розацея и проблеми с чувствителната кожа – естествените минерали, съдържащи се в морските водорасли, включващи омега 3, цинк и магнезий, създават бариера за защита на кожата от неблагоприятна и суха среда, като същевременно помагат за премахването на кожни инфекции.
  • Изравнява пигментацията на кожата – антиоксидантите,  включващи витамин В и С, помагат за заздравяването на кожата и изчистването на пигментацията, която се е развила след твърде дълго излагане на слънчевите лъчи.
спа процедура

Тези благоприятни ефекти от зелените водорасли, създават усещането за подмладена, сияйна и хидратирана кожа, и карат все повече хора да се интересуват от тези свойства на водораслите. Най-ефективният начин за извличане на полезните вещества от морските водорасли е под формата на маска за лице, след която кожата на лицето е освежена и минерализирана.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*